English Svenska Norsk
 


Hjem
Smil Teamet
Smile Design
Estetisk Tannpleie
Smile Makeover
Smertefri behandling
Tannbleking »
Bonding
Cosmetic Contouring
Hvite fyllinger/innlegg
Skallfasetter »
Porselenskroner
Tannbro
Kosmetisk Proteser
Tannimplantater
Smile Gallery
Priser og Garantier
Reise
Kontakt oss
Fornoyde Pasienter
 

 

Tannimplantater

   

Tannimplantater er små skruer som er laget av titan. De fastgjøres til tannbeinet i over- eller underkjeven for å erstatte tannrøtter hvor pasienten mangler sine egne tenner. Det er kun mulig å sette inn implantater i sunt behandlet benvev.

Et implantat fungerer som en protese kolonne som bærer kronen, Tannbroen, eller protesen. Avhengig av hvor mange tenner som mangler, hvordan tannbeinet er oppbygget og bittet, bestemmer hvor mange implantater som behøves og hvilke protese konstruksjoner som trengs. Tannkirurgien utføres med lokalbedøvelse og tar omtrent en time. Området hvor behandlingen har funnet sted vil føles ømt og hovent i noen dager.

To trinns kirurgi
Implantatene må integreres med benvevet, den såkalte OSSE integrasjon. Pasienten må vente inntil implantater er integrert med tannbeinet. Restitusjonsperioden tar omtrent tre måneder i underkjeven og seks måneder i overkjeven. Deretter monteres en skrue på toppen av implantatet for å beskytte inntil hele implantatet er dekket av tannkjøttet. Pasienten bruker en tann Tannbro, eller en midlertidig protese i denne perioden.

Etter restitusjonsperioden og når implantatet har blitt integrert med tannbeinet åpnes tannkjøttet og dett settes inn et innlegg. Etter to uker blir innlegget erstattet og det utarbeides en tannavstøpning til kronen, Tannbroen, eller protesen. Når enheten er klar blir den nye krone, eller Tannbro skruet på implantatet.  Som et alternativ kan protesen skrues direkte på implantatet.

Ett trinns kirurgi
Hvis tannbein kvaliteten er bra kan innlegget settes inn samtidig med implantatet. Restitusjonsperioden er den samme som i to trinns kirurgi. Fordelen er at arbeidet med protesen kan starte umiddelbart etter restitusjonsperioden.

Det finnes flere forskjellige typer implantater på markedet
Tannimplantater kan holde i over 40 år. De er en permanent erstatning for de tennene som mangler. Metoden har blitt mere og mere populær med årene. Det finnes en rekke typer implantater på markedet som: Brånemark, Astra, Strauman, 3i, TioLogic, etc. Implantattypen som velges avhenger av pasientens individuelle tilstand, tannbeinkvaliteten, erfaringer med metoden, garanti, tidsperspektiv og pris.

Er du en kandidat for tannimplantater?
Tannbeinkvaliteten må være bra nok til å integrere det nye implantatet. Hvis ikke må du ha et sinusløft, hvor ditt eget tannbein, eller et kunstig, syntetisk, eller en naturlig erstatning, blir implantert for å forsterke tannbeinet. Røykere, og personer med stort inntak av alkohol, eller spesielle typer medisiner, kan bli anbefalt ikke å få tannimplantater.

Hvordan utføres det? - Behandlingsplan fortannimplantater (to trinns kirurgi)
Implantatbehandlingen foretas i to etapper, en kirurgisk del og en protesebehandlings del. Du må oppsøke tannklinikken 2-4 ganger.

Forberedelser: Hvis du har fått trukket ut en tann, må det hele i 3-4 måneder før du kan få satt inn et implantat. Det er viktig ikke å ha betennelse, infeksjon i munnen når behandlingen starter.

Første opphold (3 dager)
Innledende konsultasjon med implantatspesialisten hvor det tas røntgenbilder for å bestemme type og størrelsen på implantatet som skal brukes. Smil Teametet anvender kjente implantatEstetisk Tannpleie, systemer som (Brånemark, Astra, 3i, TioLogic, etc.). Det kirurgiske inngrepet foretas under lokalbedøvelse og tar omtrent en time. Etter behandlingen får du en tannTannbro, eller en midlertidig protese, i restitusjonsperioden.

- Restitusjonsperiode: 3-6 måneder

Andre opphold (1 dag)
Et restitusjonsinnlegg blir satt inn (to trinns kirurgi)

--- Restitusjonsperiode: to uker

Tredje opphold (1+2 dager eller 5-9 dager)
Kronen, Tannbroen, eller protesen fremstilles. Det lages en tannavstøpning og den sendes til tannlaboratoriet. Det tar omtrent 5-7 arbeidsdager å fremstille den nye kronen, Tannbroen, eller protesten. Du kan velge å bli inntil protesen er klar, eller du kan fly hjem og komme tilbake senere.

Er det noen risikoer forbunnet med tannimplantater?
Komplikasjoner er sjeldne, men mulige. De mest vanlige komplikasjonene er:

  Infeksjoner som behøver behandling
  Tap av implantat
  Beinmangel rundt implantatet
  permanent loss of tactual sensation around the implant
  Komplikationer relatert til implantater eller proteser

 

 
 
       
Kosmetisk Tannbehandling Før du går i utlandet Kontakt, Kontakt oss
 
 
Copyright © 2015 Medica Travel, All Rights Reserved


Månedens smil :)