English Svenska Norsk
 


Hjem
Smil Teamet
Smile Design
Estetisk Tannpleie
Smile Makeover
Smertefri behandling
Tannbleking »
Bonding
Cosmetic Contouring
Hvite fyllinger/innlegg
Skallfasetter »
Porselenskroner
Tannbro
Kosmetisk Proteser
Tannimplantater
Smile Gallery
Priser og Garantier
Reise
Kontakt oss
Fornoyde Pasienter
 

 

Hvite fyllinger/innlegg

Amalgam (også kalt sølvfyllinger) har lenge vært brukt i tannlegebransjen. I dag er det ingen tvil om at det ikke er sunt å ha amalgam i munnen og det er heller ikke estetisk fint, så det bør byttes ut.

I dag finnes det flere forskjellige tannfyllingsmaterialer:

Porselen (også kalt keramikk)
Når det omhandler farting og forming, er de estetiske fordelene bedre her fordi disse typer fyllinger er veldig like en original tann.

Kompositt harpiks (også kalt hvit fylling, eller plastikkfylling)
En komposittfylling består av plastikk, glass eller kvarts. Fordelen med komposittfyllinger er, at den har samme fargen som tannen og kan plasseres direkte på tannen. En komposittfylling holder i 5-10 år og er veldig velegnet til små huller. Ulempen med komposittfyllinger er, at de er sensitive for trykk, som harde bit og så samler det seg lett plakk på fyllingen. de kan også lett bli misfarget, spesiell hvis du røyker.

Glassionomer, sement
Glassionomer sement, er en type fylling som inneholder fluor. Det er en vanlig type materiale som brukes i melketenner. Den største fordelen er dens egenskap til å oppta og avgi fluorider, som forhindrer karies. Noen ganger anvendes det på voksne når de har små huller, eller det er stor risiko for nye huller, eller hvis de er følsomme overfor veske, eller tennene har begrenset styrke.

Harpiks ionomer, sement
Harpiks ionomer sement er et nytt materiale, som faktisk er en blanding av kompositt- og glassisonom sement. Fordelen er det estetiske utseendet og at det avgir fluor. Ulempen er at det har begrenset styrke.

Gull
Dette er det mest utprøvde tannfyllingsmateriale, som har en lang holdbarhet.

Innlegg
Når mere enn halvdelen av tannoverflaten er skadet, vil tannlegen ofte anvende innlegg eller kompositt for å behandle problemet. Innleggene kan være laget av porselen, gull, eller et harpikskompositt (plastikkfylling) som oppbygges på det skadede området av tannen.

Det anvendes ofte porselen da det matcher med fargen til dine tenner.

 

Et innlegg er lik en tannfylling på innersiden av spissen av tannen.

   

Et kompositt er en mere utvidet rekonstruksjon som dekker en større del av tannen.

Det vil ta to konsultasjoner å lage et porselensinnlegg/lage kompositt på det skadede området av tannen. Ved den første konsultasjonen blir den gamle fylling fjernet og tannen forberedes til porseleninnlegget/kompositten. Så tar tannlegen et avtrykk av tannen og sender dette til tannlaboratoriet for produksjon. Tannlegen utfører da en midlertidig behandling av tannen og planlegger neste konsultasjon.

Ved den neste konsultasjonen blir den midlertidige fyllingen fjernet. Først vil tannlegen forsikre seg om, at innlegget, eller kompositten passer korrekt. Når det er perfekt tilpasset vil innlegget eller kompositten fastgjøres til tannen med et sterkt harpikslim, som deretter blir pusset og får en glatt fin overflate.

Innlegg og kompositter har en levetid på 10 til 30 år.

 

 
 
       
Kosmetisk Tannbehandling Før du går i utlandet Kontakt, Kontakt oss
 
 
Copyright © 2015 Medica Travel, All Rights Reserved


Månedens smil :)